top of page

Activiteiten

313034509_1565852290514141_8479916181452

Drevenbos, voedselbos?

Het is volop herfst. Het bos kleurt met blad en zaden of vruchten.

Dat laatste is een enorme voedselbron voor vogels en bv eekhoorns.

Op onze facebook site Drevenbos vind je 12 prachtige foto’s, gemaakt door Monique Bruins.

Herken je ze alle 12?

Natuurwerkdag 5 nov 2022

Natuurwerkdag zaterdag 5 november,

Om 10.00 uur waren maar liefst 30 vrijwilligers aanwezig om snoeiwerkzaamheden te verrichten in het bos. Ook dit jaar hadden we het weer mee. Stralende zon en weinig wind.

We hadden deze ochtend onze echte bosmaaier expert, Paul, erbij en……de waterratten Henk en Martin, die bij de gelierde wilg , in het water de kluit weer zodanig vrij hebben gemaakt van stuiken en waterplanten, dat de ijsvogels deze plek in het voorjaar van 2023 ongetwijfeld weer zullen bezoeken om te gaan broeden.

De rest van de groep ging op verschillende plekken met zaag, snoeischaar en takkenschaar aan het werk om de paden weer goed beloopbaar te maken. De 2 vaste dames van de catering, Irene en Anja, waren ook aanwezig om o.a. koffie rond te delen.

We kunnen niet vaak genoeg zeggen, dat we het geweldig vinden om met zo’n aantal vrijwilligers werkzaamheden in het bos uit te voeren. Gevolg is dan ook, dat we veel meer hebben kunnen doen, dan we van tevoren hadden gedacht!

Hartelijk dank daarvoor en……..tot de volgende keer!!

Gezellig

Boswandelingen 

Bank.jpg
Dreven 5.jpg
Nieuwe banken

 

Het heeft lang geduurd, maar de banken zijn in september geplaatst. Zie ook op een andere plaats op de website van de Dreven. De sponsoren hebben zelf de plek uitgezocht waar ze staan. We zijn deze sponsoren nogmaals heel erg dankbaar. Zonder de steun van inwoners van de Dreven was dit niet gelukt. De plaatjes worden binnenkort op de banken bevestigd. De leverancier ”Buitengewoon Hout” uit Tynaarlo heeft ook nog een bankje ter beschikking gesteld omdat de levering wat ingewikkeld is verlopen. Dit hebben we natuurlijk op prijs gesteld.

 

bottom of page