top of page

Activiteiten

313034509_1565852290514141_8479916181452

Drevenbos, voedselbos?

Het is volop herfst. Het bos kleurt met blad en zaden of vruchten.

Dat laatste is een enorme voedselbron voor vogels en bv eekhoorns.

Op onze facebook site Drevenbos vind je 12 prachtige foto’s, gemaakt door Monique Bruins.

Herken je ze alle 12?

Extra Natuurwerkdag 7 nov 2023

Dinsdagochtend 7 november hebben 38 kinderen van de o.b.s. "Noorderlicht" en 3 leerlingen van opleiding "Groen"' van het A.J.C. 10.000 boshyacintenbollen, onder goedkeurend toezicht van de 5 Exmoors, op 9 verschillende plekken in het bos gepoot. Afdeling "Groen" van de gemeente Midden-Groningen had voor deze dag en op de dag zelf voorbereidingen getroffen, waardoor het poten voor de leerlingen best makkelijk ging.

In verschillende groepen met o.a. vrijwilligers uit de wijk als begeleider, waren de bollen in ruim een uur de grond in gestopt.

Ook vandaag bleek weer dat de zeer goede samenwerking tussen gemeente, scholen, beheer Drevenbos en vrijwilligers zodanig is, dat het bos komend voorjaar weer een stuk mooier en bloeiender zal worden.

Veel dank hiervoor.

Natuurwerkdag 4 nov 2023

Natuurwerkdag zaterdag 4 november,

Om 10 uur hebben ruim 20 mensen uit de wijk en zelfs daarbuiten, instructie gekregen om op 10 plaatsen in de wijk bloembollen te poten.

Nadat er 10 groepen werden geformeerd en de ruim 6000 bollen waren verdeeld, zijn de vrijwilligers op pad gegaan met kruiwagens, scheppen en plattegrond om aan het werk te gaan.

De handen werden flink uit de mouwen gestoken, want na ruim anderhalf uur zaten de duizenden bollen in de grond. Dit zal ongetwijfeld mede hebben gelegen aan de catering, die weer uitstekend werd verzorgd door de dames Anja en Antje. We willen alle vrijwilligers heel hartelijk danken voor hun medewerking. Zij zorgen er immers voor, dat volgend jaar iedereen in de wijk kan genieten van o.a. tulp, krokus, hyacint, Iris, Alium enz. Tot slot ook nog dank aan het landschapsbeheer voor het beschikbaar stellen van gereedschap.

Gezellig

Boswandelingen 

bottom of page